Choď na obsah Choď na menu

7.kapitola

24. 2. 2015

 

 

 

 

"Ach, ja sa z toho snáď zbláznim!" zafučala Hermiona  a hodila knihu za seba, ktorá tlmene buchla keď zasiahla osobu, ktorá ju opäť lačne hltala očami.

"Au!" Hermiona sa otočila a naskytol sa jej docela komický pohľad na Riddla. ktorý si s grimasou v tvári, šúchal hlavu.

"Zbláznila si sa?" zasyčal na ňu keď videl ako sa po Hermioninej tvári mihol úškrn. "Čo ti tá kniha spravila?"

"Kniha? Tá nič." vzdychla si. Za pár sekúnd pocítila jeho prítomnosť, keď si prisadol do druhého kresla. Tmavými očami sa do nej opäť vpil. Do nos mu udrela vôňa ruží a on mal chuť vziať jej tvár, teraz pokrčenú od uvažovania, do dlaní a pobozkať ju. Rýchlo sa však zarazil a pokrútil hlavu, aby  sa upokojil. Netušil však, že v Hermione sa odohrával podobný boj. Kolená sa jej opäť roztriasli. Netušila, čo s ňou porobil, no desila sa toho. Nie tak veľmi ako Tom. V hlave zablúdil k svojmu plánu. Zajtra v noci mali ukradnúť medailón. Nesmie sa rozptyľovať dievčaťom.

" Dnes po škole sa ide do Rockvillu." prehodilo Hermiona a lenivo otočila stránku ďalšej knihy. Tom zvedavo zdvihol hlavu od tej svojej a zadíval sa na ňu. Tvárou sa mu rozliahol úsmev, keď zbadal ako jej sčervenali líca.

"A?"

"A ideš tam?" spýtala sa nevinne, zatiaľ čo si v duchu vynadala do hlupáň. Tomov úsmev sa zmenil na úškrn. Zaklapol knihu, ktorú si starostlivo odložil do školskej tašky.

"Pozývaš ma na rande Grangerová?"

Hermiona sa k nemu prudko otočilo a zalapala po dychu, čo Toma rozosmialo. Zatvárila sa dotknuto.

"Nie, nie! Nefandi si toľko Riddle, len som bola zvedavá ktorým obchodom sa mám vyhnúť." zobrala si veci a naštvane vypochodovala z knižnice s Tomom v pätách.

Chvíľu spolu bez slova kráčali, keď v tom z Riddla vypadlo niečo, čo prinútilo Hermionu zastaviť.

"Grangerová, poď so mnou na ples." Tom sklonil hlavu a bledé líca mu trochu chytili farbu, čo Hermiona považovala za červenanie. Nervózne si hľadel na ruky, ktoré si stláčal. On je nervózny. Najobávanejší temný mág práve pozval Hermionu na ples a je z toho nervózny. Celá táto situácia jej prišla absorudná.

"Ty, Tom Marvolo Riddle, chapec, ktorý sa narodil bez srdca, vyznanca čistej krvi, chceš ísť na ples s humusáčkou?" Úsmev sa jej rozšíril, keď si všimla ako sa strhol pri jej poslednom slove.

"Nehovor si tak." Pohľad mal naďalej upretý do zeme, akoby bol odhodlaný sa na Hermionu už nikdy nepozrieť.

"Fajn. Pôjdem s tebou ak ma spoznáš.Ak nie, máš smolu." stými slovami ho nechala a rýchlymi krokmi mierila do chrabromilskej učebne s obrovským úsmevom na tvári. S Riddlom sa dohodli, že z plesu spravia maškarný ples.Žiadne prehnané kostýmy, len jednoduché škrabošky.

 

"Čo si taká vysmiata?" spýtala sa jej spolubývajúca a zrejme jediná kamarátka Angie, keď zabuchla dvere na izbe. Hodila sa na posteľ, kde si zaborila hlavu do vankúša. Mala z toho radosť. Netušila prečo, ale mala chuť tancovať od šťastia. Na malú chvíľu úplne zabudla v akej situácií sa nachádza. Zabudla, že ju na ples pozval Lord Voldemort, zabudla na jej úlohu. Na chvíľu si prišla neuveriteľné šťastná.

"Mia? Desíš ma." myšlienky jej prerušil vystrašený hlas jej kamarátky, ktorá ju pozorovala z vedľajšej postele.

"Pozval ma na ples." Angie si od prekvapenia zakryla rukami ústa a veľkými očami pozorovala vysmiatu spolubývajúcu.

"Riddle?" zašepkala do ticha. Hermiona prikývla a úsmev sa jej ešte zväčšil. Angie prikývla a na moment sa zamyslela.

"Nuž, budeš potrebovať šaty. Šaty, ktoré by vyviedli temného princa z miery."

 

"Sú príšerné Angie! Vyzerám ako veľký tekvicový koláčik!" fňukala Hermiona o pár hodín neskôr, keď si v Rockville skúšala šaty na ples. Angie tie svoje, pravé, ako ich nazvala, našla po pár minútach. Vyzerala v nich skvele, to Hermiona musela uznať. Tmavomodré ako temná nočný obloha s výstrihom, ktorý bol vykladaný jemnými kamienkami. No Hermiona také šťastie nemala. Skúšala si už asi sté šaty, no ani jedny jej nesedeli.

"A čo tieto?" vykúlila oči na ďalšie, ktoré odkiaľ si Angie vytiahla. Boli čierne a neskutočne odvážne. Angie stačil jeden jediný pohľad na Hermionu a tvárou jej preletel úškrn.

"Za pokus to stálo." pokrčila plecami po ceste nazad. Hermiona už strácala nádej. Vážne tu nie sú žiadne šaty pre ňu? Zúfalo sa otáčala po obchode keď jej pohľad spočinul na jednom kúsky. Zatajila dych.

"Myslím, že si ich práve našla." spoza nej sa ozval Angien hlas. Hermiona spokojne prikývla a kochala sa pohľadom na nádherné,červené šaty. Boli dlhé až po zem s odvážnym rozparkom, ktorý sa naboku ťahal až do hornej časti stehna. Boli priliehavé, bez ramienok a úplne dokonalé. K nim si ešte Hermiona vybrala nádhernú čiernu škrabošku a spokojne vyšli z obchodu.

Držiac sa pod pazuchy, mladé dievčatá rozoberali každý jeden detail ich príprav na ples, netušiac, že ich z diaľky pozorujú dva páry očí.

"Je pekná." ozval sa hlas Averyho spoza Riddla. Obaja chlapi stáli pred Troma metlami a pozorovali smejúce sa chrabromilčanky. Riddle pokrčil plecami, no neotočil sa k nemu.

"Čo ja viem. "

"Rozmýšľal som, že ju pozvem na ples." Riddle stisol päste a uprene hľadel pred seba, modliac sa aby nestratil svoju kontrolu. Mal sto chutí tomu idiotovi za sebou rozbiť nos. Bol najvyšší čas na odchod, no Avery mu bol stále v pätách.

"Dúfam, že si nezabudol na náš plán počas plesu." Dobiedzal ďalej, keď sa snažil udržať krok s rýchlym tempom Riddla.

"Nie, nezabudol. A teraz odpáľ, potrebujem premýšľať." štekol po prekvapenom Averym, ktorý zastal na mieste. S prižmúrenými očami pozoroval postavu Riddla ktorá bola stále ďalej a ďalej, až mu zmizla z dohľadu.

"Myslím, že sa nám Tom zamiloval." povedal neskôr keď sa k nemu pridal Malfoy a spolu kráčali do školy.

"Čo stým budeme robiť?" Opýtal sa Malfoy Averyho, ktorý tuho premýšlal.

"Spravíme to čo musíme. Nemôžeme riskovať, že Tom zmení naše plány." povedal napokon Avery Malfoyovi, ktorý prikyvoval na súhlas.

"Kedy?"

"Po plese."

 

 

"Vyzeráš nádherne." Rozplývala sa Angie, ktorá čakala  na Hermionu. Musela uznať, že jej tie šaty sekli. Dokonale zvýrazňovali každú krivku jej tela. Pomocou kúzla si vyrovnala vlasy, takže jej siahali až takmer po zadok a nasadila si škrabošku. Hnedými očami hľadela na osobu v zrkadle, ktorú vôbec nespoznávala.

"Bože Angie, vyzeráš skvele!" pozrela sa na spolubývajúcu, ktorá sa usmievala. " Miles z teba nespustí oči, to ti môžem sľúbiť. Angien partner bol Miles Weasley dedo Rona. Hermiona v spomienkach zablúdila k plesu v jej dobe. Ako sa bavila spolu s Ronom a Harrym. Ach, ako jej chýbali. Nikdy by nebola povedala, že jej tie každodenné hádky s Ronaldom začnú chýbať.

"Mali by sme ísť, inak to nestihneme."

 

Angie sa spolu s Milesom stretli v stupnej hale a Hermiona osamela.Pomaly kráčala dlhou chodbou, hľadajúc niekoho kto by mohol byť Riddle. Zastala aby sa poriadne rozhliadla, no nikoho nevidela.

 

Hľadel na ňu. Nikdy nič krajšie nevidel. Bola ako anjel, nádherná a dobrá. Pomaly sa k nej vybral. Meral každý jeden krok a nemohol sa dočkať keď zacíti jej jemnú vôňu, ktorá sa stala pre neho niečím ako vysoko návykovou drogou. Už ich delilo iba pár krokov. Mal pocit, že sa zblázni. Chcel sa k nej rozbehnúť a ochutnať jej pery,lenže to si nemohol dovoliť. Už iba dva kroky. Jeden.

Studenými prstami jej  zozadu prešiel po krku. Jemne vdýchol jej vôňu. Pod jeho rukou cítil ako sa zatriasla, čo mu dodalo odvahu a jemne ju pobozkal na krk. Hermioniným telom prešiel výboj elektriny a takmer sa zosypala na zem. Kolená sa jej triasli a absolutne ju nepočúvali. Bála sa, že sa zosype.

"Si nádherná." pri uchu ju pošteklil jeho zamatový hlas, čo spôsobilo, že jej srdce vynechalo jeden úder. Pomaly sa točila a zahľadela sa do jeho očí. Do očí,ktoré si od prvej chvíle zamilovala. Očí,ktoré by dokázala spoznať kdekoľvek n svete.

"Ani ty na tom nie si najhoršie. prehodila roztraseným hlasom, pozorujúc jemný úsmev, ktorý sa usadil na Riddlovej tvári.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Eugenegom - affordable essay writing service r31klw

5. 4. 2023 13:44


Really quite a lot of superb information!
essay writing services online https://argumentativethesis.com write my annotated bibliography https://researchproposalforphd.com

Nessa - -

1. 3. 2015 13:02

Jáj. Ja chcem vidieť Miu v tých šatách :D A.. celkovo je to super. Takže sa teším čo bude ďalej :D

Kristen - Hm

25. 2. 2015 20:06

Také šaty ako mala Mia by som brala aj ja. Hneď :D Super kapitola som zvedavá čo Malfoy a Avery podniknú :)

mami - :-)

24. 2. 2015 17:43

som unesená, Hermiona ako ju poznáme a Tom na hrane. Som zvedavá čo bude ďalej.

akinom - :D

24. 2. 2015 17:09

Wow ! absolútne úžasná kapitola, teším sa na pokračovanie :)