Choď na obsah Choď na menu

2.kapitola

28. 2. 2015

 

 

 

"Musím ísť, uvidíme sa neskôr." Hermiona si začala baliť knihy, zatiaľ čo ju zvedavo pozorovala ryšavá kamarátka. Obe sedeli v chrabromilskej klubovni pred kozubom a písali sa domáce úlohy.

"Kam ideš?" Hermiona sa na ňu ani nepozrela a potichu niečo zamrmlala.

"Hermiona."

"Tak dobre! Idem doučovať Notta." rozhodila rukami pričom sa pozrela na Ginny, ktorá na ňu s úžasom hľadela.

"Theo Nott?" spýtala sa potichučky, akoby čakala, že Hermiona povie iné meno.

"Koľkých Nottov poznáš Gin?" zahundrala Mia, prehodila si tašku cez plece a zahľadela sa na kamarátku, ktorá stále premýšlala nad tým, čo jej povedala.

"Hlavne to nehovor Ronovi. Vieš si predstaviť akú by z toho spravil drámu a to ani nehovorím o tej hádke ktorá by nasledovala." Ginny prikývla a Hermiona sa pomaly pobrala do knižnice, kde ju už Theo čakal.

 

Sedel v pohodlnom kresle a premýšľal. Pohľad ma zabodnutý do ľavého zápästia.Malfoy nebol jediný s temným tajomstvom. Znamenie mal na ruke aj on. Bál sa. Tak strašne sa bál. Nevedel koľko má ešte času, kým mu temný pán nezatrhne slobodu. No mal niečo, čo mu pomáhalo veriť v dobré konce. Dievča v chrabromilskej uniforme, ktorá práve vošla od knižnice. Podišla k nemu a usmiala sa. Bože, ako veľmi miloval ten úsmev. Ak keď väčšinou nebol venovaný jemu,  no aj tak dokázal zabudnúť kde sú dvere.

"No kde máš tu úlohu?" spýtala sa pričom vyrušila jeho myšlienky. Zmätene na ňu pozrel.

"Úlohu?"

"Tie runy!" Theo pokrútil hlavou a rýchlo sa spamätal. Vytiahol z tašky domácu úlohu, ktorú položil na stôl a sledoval ako sa nad ňu sklonila.

"No, čomu konkrétne nerozumieš?"

Theo jej ukázal pár rún, no nevnímal čo mu vysvetľuje. Sústredil sa iba na jej pery, ktorá sa pohybovali keď hovorila. Súhlasne prikyvoval aby ho neprekukla. Bola priveľmi bystrá, nemohol to riskovať.

 

 

 

Dnes jej prišiel akýsi iný. Bol skleslý, strnulo sedel so zvesenými plecami a bola si istá, že nepočúval ani slovo z toho čo mu hovorila. Rozlúčili sa neskoro večer a obaja zamierili do izieb no v chrabromilských izbách na Hermionu čakala zvedavá ryšavka.

"Chcem detaily, Mia!"

"Aké detaily? Veď som mu len pomáhala s domácou úlohou." Pokrčila plecami a začala sa pomaly vyzliekať. Ginny zrejme usúdila, že z nej viac nedostane, tak si oduto ľahla do postele, odkiaľ zamrmlala niečo v štýle ´Dobrú noc´.

Mia si s povzdychom ľahla do postele. Otočila sa na bok a zadívala sa von z veľkého okna na nočnú oblohu. Premýšľajúc nad jedným očarujúcim slizolinčanom, zaspala.

 

 

 

"Preboha, čo sa v noci stalo Nottovi? Vyzerá akoby spadol z metly." prehodila pri raňajkách Ginny, pričom si nalievala tekvicový džús. Hermiona sa otočila k slizolinskému stolu vo chvíli keď aj on. Obom sa stretli pohľady a Hermione sa zdalo, že sa na jeho tvári mihol jemný úsmev. Vyzeral ešte horšie ako včera.

"Vieš akú ma predsa povesť." zachichotala sa Katie, ktorá sedela vedľa Ginny. Obe dievčatá sa na seba uškrnuli a Hermiona prevrátila oči.

"Zaujímalo by ma ktorá, je za to zodpovedná. Musela to byť riadna dračica."zvodne sa zachichotala Ginny a Hermiona ďakovala Bohu, že si do úst napchala celú hrianku, takže jej to zabránilo v ďalších podobných poznámkach.

"Je to zdravé vypiť toľko kávy?" spýtala sa zvedavo Katie, keď si Nott nalial už tretí pohár. Jej otázka ostala visieť v vzduchu, pretože jej ani jedno z dievčat neodpovedalo. Hermiona sa za ním obzrela keď náhlivo opúšťal jedáleň. Vzala si veci, rýchlo sa rozlúčila a šla za ním, tak aby ju nevidel. Nevie, čo ju to napadlo no na chvíľu sa cítila ako z dobrého akčňáku. Rýchlymi krokmi zahol za roh a vošiel do tajnej chodby. Kam to ide? Tam máme vstup zakázaný. Zrýchľoval a Hermiona teraz už takmer utekala aby mu stačila. No márne. Zahol za roh a stratil sa jej. Akoby sa vyparil. Stratil sa jej z dohľadu. Stála na mieste a skľúčene sa obzerala okolo seba, dúfajúc, že ho opäť zazrie. Bol na ňu priveľmi rýchly. Už sa chcela vrátiť, keď ju v tom silná ruka vtiahla za gobelín, pred ktorým stála a dala jej ruku na ústa, čím jej zabránila vo výkriku.

Hermiona vystrašene pozrela hore, do očí, ktoré okamžite spoznala ale tentoraz na ňu nehľadeli láskavo. Boli rozzúrené.

"Prečo ma sleduješ, Grangerová?" ozval sa nebezpečne Nott.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Eugenegom - graphic organizers for writing an essay l823qi

5. 4. 2023 1:56


Fantastic advice. Many thanks.
writing a perfect essay https://dissertationwritingtops.com online dissertation writing service https://payforanessaysonline.com

Kristen - Hm

8. 3. 2015 20:28

Presne i ja by som od Ginny očakávala viac zvedavosti ale nevadí kto je zvedavý bude skoro zdravý :D raňajková scéna bola smiešna pobavila som sa pri nej :) pekná kapitola ;)

mami - :-)

1. 3. 2015 13:58

...no od Giny by som čakala viac zvedavosti, ale asi si to necháva na príhodnejšiu chvíľu. Od Thea by som nečakala také veľké výkyvy nálad, to skôr od Draca, ale on bol vždy len okrajová postava, ktorej sa Rowli moc nevenovala, tak je ho možné spracovať rôzne.
Čo dodať číta... sa to veľmi dobre, len tak ďalej. Mňa si nevšímaj, máš plné právo autora rozvinúť charakter postav podľa seba. Držím palce

Nessa - -

1. 3. 2015 13:07

To je cute :3 ďalší diel! :D