Choď na obsah Choď na menu

Vianočný zázrak

24. 12. 2015

Zdravím všetkých! Veľmi by som vám chcela poďakovať za vaši aktivitu a podporu, veľa to pre mňa znamená. Opäť tu máme Vianoce. Môj vianočný darček pre vás je táto jednorázová poviedka. Je to vďaka za všetky vaše komentáre:) Chcela by som vám popriať krásne sviatky, bohatého Ježiška, veľa šťastia  a najmä lásky. Užite si to!:)

 

 

 

"Ja nemôžem uveriť, že sa tí dvaja zasnúbili. To Hermiona načisto potratila rozum?" Rozčuľoval sa Harry, keď nahnevane pochodoval po kuchyni a rukami si stále prehraboval strapaté vlasy.

"Ale no tak Harry, majú sa radi." Ginny sedela na kuchynskej linke a snažila sa upokojiť svojho manžela. Práve im volala Hermiona a oznámila im skvelú novinu o svojich zásnubách, no Harry to zjavne nevzal práve najlepšie.

"Pre Merlina Ginny, hovoríme tu o Malfoyovi! O Tom slizkom slizolinčanovi, ktorý nám robil peklo zo života takmer každý deň a to nevravím o tom, že sa nás snažil zabiť!" hučal naštvane mladý čarodejník. Ginny s povzdychol pristúplia k nemu a jemne mu vlepila bozk na pery.

"Harry, to bolo pred rokmi. Zmenil sa a Hermiona je šťastná, tak sa pokús prejaviť aspoň trochu radosti." pohladila ho po líci. Harry slastne zavrel oči, pričom sa zhlboka nadýchol.

"Máš pravdu, chovám sa ako idiot."

"A ešte jedna maličkosť. Mia ťa chce poprosiť aby si šiel s Dracom na nákupy a poradil mu nejaký pekný darček. Čaká ťa vonku v aute."

"Čože?!"

 

 

 

Toto je absorudné. Draco sedel v aute a kŕčovito zvieral volant v rukách, keď čakal na toho strapatého idiota. Prečo sa musel zaľúbiť práve do Potterovej najlepšej kamarátky?! To bol snáď zlý sen a ešte s ním musí ísť na nákupy!

"Malfoy!" Potter zabuchol dvere na aute a nenávistne si ho premeral očami, načo Draco len pokrútil hlavou.

"Ale čo Potter, nebodaj nie si rád, že ma vidíš?!" zatiahol posmešne, načo si Harry len zlostne odfrkol a pripomínal nahnevaného dostihového koňa.

"Pozri, ani ja nie som nadšený, že tu sedím práve s tebou. Ver mi, je tu milión ľudí s ktorými by som teraz trávil čas radšej."

"Ale čuš, Malfoy. Vážne nepotrebujem tvoje preslovy. Radšej šoféruj."

 

 

"A čo toto?" spýtal sa Harry, keď stáli pre výkladom jedného z obchodov v Šikmej uličke. Obaja chlapi hľadeli s pootvorenými ústami a kus čipky.

"Ako sa to pre Merlina oblieka?" Zašepkal Draco. Dal by hocičo zato, ak by v tm mohol Hermionu vidieť ale ak by jej toto priniesol domov, rovno by ho premenila na žabu.

"Netuším," odpovedal strapatý chrabromilčan a jemne naklonil hlavu akoby mu to teraz malo dávať väčší zmysel.

"Mali by sme ísť Potter, vyzeráme ako dvaja úchyli" Draco sa porozhliadal okolo, či si ich niekto nevšimol ako slintajú nad dámskym spodný prádlom a vybral sa do davu ľudí.

"Čo na to vravia tvoji rodičia?" Potterova otázka ho zaskočila. Vlastne ho zaskočilo, že na neho prehovoril. Odkedy vystúpili z auta, prehovoril s ním len keď to bolo nevyhnutné. Nemal mu to za zlé, pokúšal sa ho zabiť.

"Nie sú nadšení ale oni sa stým zmieria. Budú musieť." povedal úprimne. Keď to doma oznámil, otec sa skoro zadusil vínom a mama sa rozplakala, nie však od šťastia, skôr od smútku nad hlúposťou jej vlastného syna.

"Prečo ona Malfoy? Neznášal si ju. Celé tie roky si ju ponižoval." Potter sa zastavil v strede ulice a zahľadel sa na neho s jemne zamračeným výrazom. Draco prekvapene zastal oproti nemu a zhlboka sa nadýchol.

"Neviem, proste sa to stalo. Neviem ako ani prečo ale raz som sa zobudil a už som ju nedokázal dostať z hlavy." pokrčil plecami, pričom si hľadel na špičky topánok, zatiaľ čo ho Harry skúmal prísnym pohľadom.

"Fajn, mali by sme si pohnúť, Ginny chce aby som jej pomohol s punčom."

"Stále pre ňu nič nemáme!" Draco nazlostene rozhodil rukami a rozhliadal sa okolo seba akoby čakal, že mu dokonalý darček pre ženu, ktorú miluje spadne z neba. "Čo máš ty pre Ginny?"

"Ja.." Potter si nervózne napravil rozbité okuliare "Mám pre ňu voňavku, knihu od jej obľúbenej spisovateľky, originálnu metlu stíhača z Tornád s jeho podpisom a prívesok s vyrezávaným vlkom."

Samé gýčové hlúposti ale Draco si bol istý, že to temperamentnú ryšavku sakra poteší.

"Prečo to aj ja nemôžem mať také ľahké?"

"Malfoy, ty to také ľahké máš. Pozri Hermiona je ten najskromnejší človek akého poznám a k tomu miluje Vianoce. Jej ku šťastiu stačí iba to, ak si spolu sadnete pred krb a budete pozerať hlúpe romantické komédie. Vianoce nie sú o materiálnych veciach, sú o láske a pokoji."

"Ale.."

"Nie, žiadne ale. Máš 10 minút Draco. Čakám ťa v aute."

Draco sa na chvíľu zamyslel. Mal pravdu, ten strapatý idiot mal opäť pravdu. Rýchlo sa otočil a vbehol do prvého obchodu, kde kúpil obrovského plyšového maca so srdcom v ruke. Keď ho niesol k aute mal chuť si za to nafackať. Celá jeho rodina by som prekliala ak by niečo takéto priviezol hoci len domov. Rýchlo sa blížil na parkovisko, pretože si nebol istý,či ho tam ten idiotský chrabromilčan počká a ísť domov metrom sa mu veru nechcelo.

 

"Spokojný s nákupom?" spýtal sa ho posmešne Harry, keď nasadol do auta, začo si od blondiaka vyslúžil pohľad plný nenávisti. Harry sa zasmial a spokojne sledoval krajinu za oknom. Nemusel ho mať rád, úplne mu stačilo, že spraví Hermionu šťastnou a to spraví. Teraz si už o tom bol istý.

 

 

 

"Som rada, že ste prišli!" Hermiona šťastne zapišťala, keď za dverami stáli Harry a Ginny. Mali jednu tradíciu odkedy odišli zo školy. Všetci sa aj so svojími drahými polovičkami stretli u Hermiony a spoločne oslávili najkrajšie sviatky v roku. Spolu v kruhu rodiny a priateľov, kde sa spokojne smiali.

 

Draco stál opretý o zárubňu a sledoval výjav v obývačke. Sledoval svoju krásnu priateľku ako sa o čomsi rozpráva s ryšavkou a veselo sa smejú nad pohárom chutného vína.Okolo stromčeka pobehovali ďalšie ryšavé potvorky, ktoré patrili Ronovi a Lune. Boli rodina a on do nej teraz patril tiež. Uvedomil si, že sám ešte nezažil pravé VIanoce, nie u neho doma. O tom to bolo.Konečne to pochopil. Radosť, láska, smiech,hudba,teplo krbu v ktorom poskakovali plamene. Všetky veci, ktoré nie sú materiálne vnášali do týchto sviatkoch neodolateľné čaro.

"Prečo sa k nám neprídaš?" spoza Draca sa objavil Harry s dvoma pohármi Ohnivej whiskey. Jeden podal blondiakovi, ktorý ho síce prekvapene ale s radosťou prijal.

"Vyzerá to tak, že si na seba budeme musieť zvyknúť, čo ty nato Potter?"

"Pozri," Harry si odpil s pohára a zhlboka sa nadýchol, " Bol som k tebe hrozný. Nechcem tým teraz povedať, že budeme najlepší kamaráti a budeme si robiť náramky priateľstva, to nie ale Hermiona ťa miluje a je s tebou šťastná. To je všetko čo pre ňu chcem."

"Neverím, to má byť ospravedlnenie? Harry Potter, vyvolená decko sa mi ospravedlnilo?" Draco hrane zalapal po dychu a Harry sa rozosmial.

"Sklapni Malfoy, ešte mám čas zmeniť názor." Dvaja dospelý chlapi, ktorí sa kedysi neznášali na seba teraz hľadeli navlečený vo vianočných svetroch.

"Na vianočný zázrak," zdvihol Draco pohár s alkoholom na prípitok.

"Na vianočný zázrak."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

mami - :-)

2. 2. 2016 21:05

Zázraky potrebujeme a nielen na Vianoce. Potešilo :-)

Kristen - Hm

10. 1. 2016 10:46

Och to bolo tak rozkošné! Škoda, že nebola ešte dlhšia